2010-08-22

LOC metalo valiklis

   Maža pakuotė, panaši į dantų pastą, o veikia puikiai. Prezentacijoje mačiau, kaip sponsorius paėmė seną surūdijusią monetą ir ją išvalė su šia valymo pasta. Moneta atrodė kaip nauja. Kodėl? Aiškina, kad nuvalo oksiduotą sluoksnį nuo metalo, kas ir pakeičia jo spalvą. Bla bla bla. Gerai, kad pati baigiau chemiją ir suprantu ką tai reiškia, bet kartą mėginau paaiškinti paprastam žmogeliukui, tai nieko nesuprato =). Įdomu. Klausiu, kam dar galima ją pritaikyti? Sako bet kokiam metalui, tik ne auksui ir sidabrui valyti. Aha. Namuose turiu daug metalinių daiktų: šaukštai, šakutės, puodai, čiaupai, virtuvės kriauklė... Beje, jau tikrai nelabai gražios spalvos... Reikia ir man tokios pastos.
   Na ką. Įsigiju ir aš sau tokią. Ištraukiu. Žiūriu, tikra dantų pasta. Galėtų bent jau puodą kokį nupiešt ant pakuotės, nes neskaičius paskirties galima dar ir supainiot. Įdomu, ar dantys būtų baltesni, ar jie išvis liktų?=D Na, bėgu į virtuvę.
   Ištraukiu visus savo šaukštus ir šakutes, kurios jau tikrai patamsėjusios. Paimu skudurėlį, išspaudžiu pastos ir ant šaukšto. Trinu. Pasta pasidarė juoda. Nerimauju dėl rankų odos, ar nepradės graužti mano odos netyčiom. =) Manau užtenka jau trinti, reikia plauti. Nuplaunu po tekančiu vandeniu, ir ką matau? O gi išsivalė!!!! Šaukštas tapo blizgantis ir tikrai švarus. Kaip faina. Įsivaizduoju kaip skanu bus valgyti sriubą su blizgančiu šaukštu=) Tą patį padarau ir su kitais šaukštais, šakutėm, peiliais, samčiais, vienu žodžiu su viskuo, ką tik galima rasti virtuvėje. Pagavau "kablį"=D
   Virtuvės įrankiai švarūs, bandom valyti virtuvės kriauklę. Ta pati schema: 
išspaudžiu pastos->šveičiu->plaunu.
Nuostabu!!!!! Atrodo kaip nauja. Ir dingo patamsėjęs nešvarumas apie patį ištekėjimo vamzdį. Gaila, negaliu parodyt. Neturėjau fotoparato šalia ir negalėjau nufotografuoti. O tiksliau, nepykit už melagystes, net nesusiprotėjau tai nufotografuoti =D Palauksiu, kai vėl išsipurvins, tai pamėginsiu ką nors nuveikt ;)
   Puodai... Tikrai nešvarūs. Bandysiu pašveist kiek, o jei nesigaus, ieškosiu priemonės, kuri tai įveiktų. Schema... Rezultatas-> kaip nauji. Velnias!!! Ir vėl be fotoparato... Ir be minties įamžint. Atleiskit.

   Nepykit... Dar bus galimybė parodyt, kaip veikia metalo valiklis realiai ant virtuvės įrankių, kriauklės, puodų. Pažiūrėkite, ką man pavyko išvalyti kaime pas močiutę. Radau ir pas ją porą užsivoliojusių metalinių daiktų. Pažiūrėkit =)
   Čia tas pats dangtis, jei pamenate iš skyrelio LOC Virtuvei. Tik kita jo pusė. Nešvarumų labai daug, o ypač sunkūs yra suodžiai. Bet ramu, susitvarkė. Juodas tampa baltu=D
   Metalinis peilis. Aišku, neįmanoma valant sugrąžinti tikrosios metalo struktūros, bet nors pagražinti tikrai galima =)
   PS.: Sekite šį skyrelį. nes tikrai dar bus nemažai nuotraukyčių apie metalo valiklį artimiausiu metu. =)

1 komentaras:

  1. Oho, puodai ir įrankiai tikrai atrodo kaip nauji. Idomu jei su juo nuvalyčiau elektrinės viryklės metalinius šonus? Gal taip pat atrodytų kaip nauja ar riebalų ši pasta nenaikina?

    AtsakytiPanaikinti